April 28, 2011

Macaron..Oh! Macaron...

Hmmm...mana2 aku surf jumpa lah 'kuih' bulat2 berwarna warni tuh! Ohhhh...MACARON nama die...hahahahaaa. So, aku mencari di manakah untuk belajar buat kuih yang jadi 'kegilaan' orang-orang banyak ini??? Hmm..found a place name Angel Cupid Kitchen...kat sinilah aku belajar buat macaron nih! Now I'm showing off my 1st attemp!
Tadaaaa....dual color candy pink+white macaron with peanut butter & almond filling! Of course lah..manisssss..gitew, but balanced with salty & nutty filling...
Ada macam-macam color & flavor (filling), boleh order ikut kesukaan, buat masa ini saya buat filling berikut; peanut butter+almond, chocolate, coffee, lemom-lime (masam)+cherry, vanilla and coconut! Akan datang akan dipelbagaikan lagi....huhuuu
Sesuai sangat untuk majlis-majlis keramaian...wedding, hantaran bertunang, mother's day gifts, dan lain-lain...nak order? Boleh...but starting in May 2011 ya! Harga?? Oh! Ya lupa plak..promotional price 1 box of 18pcs RM40.00 or in a minicup 4pcs RM10.00 only!
strawberry filling

Assorted colors and filling

Peanut butter and almond crunch filling

2 comments:

  1. Salam. Oo…wanie pun belajar kat situ. Saya pergi jer belajar tp tak pernah buat sendiri . Saja nak tahu mcmana nak buat macarons tu. So far sy order dgn cikmin saja. Macs yg dlm gambar sy tu, sy order dgn cikmin la.

    ReplyDelete
  2. Ooo..ingatkan you buat sendiri...sy blaja kat sana pon cikmin yg recommend.

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...